A Kúria a médiában

A minősített emberölés eseteiről a „Kékfényben”

Milyen minősítő körülményeket állapíthatnak meg a bíróságok az emberöléssel összefüggő ügyeknél? A többi között erre a kérdésre is válaszolt dr. Vaskuti András, a Kúria Büntető Kollégiumának tanácselnöke a Duna TV „Kékfény” című műsorában, 2019. november 18-án.

2019. november 20.

A borravaló kezelésének folyamata nem minősíthető a pénztárgépet üzemeltetők működési sajátosságának

Az MTI 2019. november 18-án megjelent tudósításában a Kúria elvi döntéséről számolt be, amely szerint a borravalót elkülönítve kell kezelni, ha bekerül a pénztárgépbe, valamint csak kivételes esetben térhet el a pénztár pénzkészlete a pénztárgép egyenlegétől.

2019. november 19.

Márki Zoltán: Aki az 1956-os forradalom leverését követő megtorló ítéletek előkészítésében és kimondásában részt vett, az köztörvényes bűncselekményt követett el

Az 1956-os forradalomban és szabadságharcban részvételt megtorló elítélések törvényi semmiségének Kúria általi igazolásáról adott exkluzív interjút dr. Márki Zoltán a Magyar Hírlapnak. A Kúria Büntető Kollégiumának tanácselnöke a 2019.

2019. október 28.

Tanulmányi szerződések és versenytilalmi megállapodások – a joggyakorlat-elemző csoport munkájáról számolt be a Napi.hu

A Kúria joggyakorlat-elemző csoportja a versenytilalmi megállapodásokkal és a tanulmányi szerződésekkel kapcsolatos gyakorlatot vizsgálta, egyúttal törvénymódosítást is javasolt a szakértői grémium - derült ki dr.

2019. október 18.

A jog az erkölcs nélkül kiüresedik – Darák Péter és Sulyok Tamás közösen adott interjút a Karc FM-nek

Interjút adott a Kúria elnöke és az Alkotmánybíróság vezetője a Karc FM rádiónak. Dr. Darák Péter és Dr. Sulyok Tamás a Bírósági Akták című jogi magazinműsornak nyilatkozott 2019. október 13-án.

2019. október 14.

Darák Péter: Az erkölcs és a jog egy közös társadalmi minimum

A jogról, erkölcsről és tisztességről, valamint a három fogalom összefügéseiről beszélt a Kúria elnöke a közmédiában. Dr.

2019. október 2.

A Kúria szakmai konzultációt és előadást szervezett a választási ügyekben ítélkező táblabíráknak

A Magyar Nemzet napilap 2019. szeptember 13-án arról számolt be, hogy az egységes jogalkalmazás és jogértelmezés elősegítéséért a Kúria az elmúlt napokban szakmai tanácskozást tartott a választási ügyekben ítélkező táblabíráknak.

2019. szeptember 13.

A munkaügyi bíráskodás egyik legfőbb célja a munkáltató és a munkaadó közötti ideális egyensúlyi állapot fenntartása

A munkajog olyan jogviszonyt szabályoz, ami alapvetően eltér a polgári jogban szabályozott viszonyrendszertől - mondta dr. Tálné dr. Molnár Erika az InfoRádiónak adott interjújában.

2019. augusztus 2.

Az 1956-os bosszúálló bírói ítéletek semmisségének tanúsítása

Dr. Kónya István, a Kúria elnökhelyettese adott interjút 2019. július 18-án az Inforádió Paragrafus című műsorában az 1956-os bosszúálló bírói ítéletek semmisségének tanúsításával kapcsolatban

Az interjú meghallgatható:

2019. július 22.

Oldalak