A közigazgatási bíráskodás egy újabb állomásához érkezett a Kúria

Nyomtatóbarát változat
Dátum: 
2020. május 8.

Dr. Stefancsik Márta, a Kúria Közigazgatási Kollégiumának szóvivője adott interjút az InfoRádió Paragrafus című jogi szakműsorának 2020. május 7-én.

Április 1-jétől a Kúrián is átalakult a közigazgatási jogorvoslati rendszer. A legfelsőbb bírói fórum olyan csúcsbírósága lett a közigazgatási bíráskodásnak, amely bizonyos speciális elsőfokú ügyek elbírálását is elvégzi. Országos illetékességgel a másodfokú közigazgatási ítélkezés, valamint a már jogerős közigazgatási bírósági döntések elleni rendkívüli felülvizsgálati eljárásokban is eljár a Kúria – fogalmazott a Közigazgatási Kollégium szóvivője. Dr. Stefancsik Márta hozzátette, mindez szervezeti bővülést és átalakítást hozott magával. Április 1-jével öt új tanács jött létre a közigazgatási ügyszakban, az ügyelosztási rend módosításával az átalakítás a már működő felülvizsgálati tanácsokat is érintette. A szóvivő kitért arra is, hogy a veszélyhelyzet ideje alatt is az új rendben folytatódik a bíráskodás.

Az interjú megtalálható az InfoRádió honlapján: https://infostart.hu/magazin/paragrafus/adasok/2020/05/07/a-paragrafus-m.... A hanganyag ide kattintva is elérhető.

Budapest, 2020. május 8.

A Kúria Sajtótitkársága