Sajtóközlemények, hírek

Tájékoztatás a személyes ügyfélfogadás szüneteléséről

Tájékoztatjuk tisztelt ügyfeleinket, hogy a Kúrián december 24-től január 1-ig, az ítélkezési szünet ideje alatt a személyes ügyfélfogadás szünetel.

2022. december 7.

Ünnepi ülést tartott az Európai Unió Bírósága

Varga Zs. András, a Kúria elnöke Koen Lenaerts úr, az Európai Unió Bírósága elnökének meghívására december 5-én és 6-án részt vett a Bíróság működésének 70. évfordulója alkalmából rendezett konferencián és a Bíróság ünnepi ülésén.

2022. december 7.

Országos Jogásznap Székesfehérváron

„Jogi hivatásrendek szakmai kihívásai a megújult jogi környezetben” címmel rendezett egész napos szakmai konferenciát a Magyar Jogász Egylet Fejér Megyei Szervezete Székesfehérváron, 2022. november 24-én.

2022. november 29.

Hivatalában fogadta az Amerikai Egyesült Államok nagykövetét a Kúria elnöke

Dr. Varga Zs. András, a Kúria elnöke 2022. november 16-án hivatalában fogadta Őexcellenciáját, David Pressman urat, az Amerikai Egyesült Államok új magyarországi nagykövetét. A találkozón részt vett dr. Gyarmathy Judit főtitkár és dr.

2022. november 16.

Néhai dr. Szemák Jenő, egykori kúriai elnök portréjával kapcsolatos tájékoztatás

Dr. Szemák Jenő kúriai elnökök közötti helyét illetően két szempontnak kellett eleget tenni:

2022. november 15.

Nemzetközi konferencia a jogállamiságról Lengyelországban

„A jogállamiság követelményrendszerének kialakítása” című konferencián vett részt dr. Varga Zs. András, a Kúria elnöke és dr. Ábrahám Márta, a Kúria Werbőczy Kutatóintézetének igazgatója 2022. november 7-9. között Varsóban.

2022. november 14.

10 éves a büntető törvénykönyv – nemzetközi konferencia a Kúrián

A magyar BTK 10 éve – Európai kihívások, közép-európai válaszok a 21. század bűnügyi tudományában címmel rendezett kétnapos nemzetközi konferenciát a Mádl Ferenc Összehasonlító Jogi Intézet és a Kúria 2022. november 8-9-én.

2022. november 11.

A Kúria elnökének álláspontja az OBT közleményével kapcsolatban

Tisztelt Elnök Asszony!

A megalapozatlan kinyilatkoztatásokat tartalmazó - a metaadatok szerint Vasvári bíró úr által szerkesztett - közlemény kiadását az alábbi okokból nem támogatom

2022. október 31.

A bírói függetlenség intézményi garanciái – A Kúria Werbőczy Intézete részkutatási projektjének első eredményei

A Kúria kiemelt figyelmet fordít a bírói függetlenség és az igazságszolgáltatás függetlensége elemeinek, tradícióinak, illetve kihívásainak feltárására, ezért 2022. áprilisában önálló kutatást indított ebben a tárgykörben a Kúria Werbőczy Kutatóintézetének közreműködésével.

2022. október 21.

A román Alkotmánybíróság elnöke a Kúrián

Udvariassági látogatáson fogadta dr. Marian Enache urat, a román Alkotmánybíróság elnökét dr. Varga Zs. András, a Kúria elnöke október 19-én. A román delegáció tagjai közt dr. Gheorghe Stan alkotmánybíró mellett magyar ajkú résztvevők is voltak: dr. Varga Attila alkotmánybíró és dr.

2022. október 20.

Oldalak